DÖMLEBACKENS SKIDSKOLA – SLALOM

För barn och ungdom upp till 16 år. Födda 2019 och tidigare.

SKOLORNA AVSLUTADE

Våra skidskolor är nu över för denna säsong.
Vi tackar alla som har deltagit!
Styrelsen

ANMÄL ER NU

Våra skolor för slalom är nu avslutade

LÄR DIG ÅKA

Vi har som mål att ha 2 – 3 helger med skidskola. Både med skidor och snowboard och med olika grupper från nybörjare till fortsättning för de som vill putsa till sin förmåga.
Skidskolan är öppen för alla födda 2019 och tidigare

MEDLEMSKAP

Vi har som krav att alla ska vara medlemmar i Dömlebacken för att få delta i våra skidskolor. Se nedan betalning, är du medlem sedan tidigare betalar du endast för skolan.

VÅRA GRUPPER

NYBÖRJARE

Nybörjare är för de som aldrig åkt och enbart testat att stå på skidor eller snowboard.

NYBÖRJARE – FORTSÄTTNING

Detta är för den som nyss lärt sig åka men behöver mer. Kan stå på skidor och i bästa falla ”lite” samt bromsa och svänga. 

FORTSÄTTNING

För den som kan åka skidor och kan bromsa och svänga. Behöver bearbeta skidtekniken och bli säkrare.

Vanligt är att efter en dags åkning så blir man lite varm i kläderna och kan flyttas upp till bättre och högre grupper. Våra ledare är professionella och kan se vilken nivå som eleverna är på och kan styra vilken grupp som passar bäst.

SKIDSKOLOR

SKIDSKOLA – SLALOM 2024

Skidskola 1 FULLBOKAD 27-28/1
Skidskola 2 FULLBOKAD 10-11/2

Tider 09.00-13.00 varje dag enligt ovan datum.
Skidskolan är öppen för alla födda -19 och tidigare

För den som vill hjälpa oss med arbetspass i lift eller kiosk finns alternativ till det enligt nedan.

Priser, andra alternativ finns, se formuläret:
Alt 1: 695 kr inkl medlemsavgift + 2 jobbpass. 
Alt 2:
1195 kr  inkl medlemsavgift.

INFORMATION

Kom gärna lite innan vi startar för att få ordning på din utrustning. Behöver du hjälp, fråga oss! Under dagen brinner brasor som man kan värma sig vid, grilla korv eller pinnbröd. Vi tar givetvis en paus för välbehövlig energipåfyllning och vill man inte ta med sig egen mat säljer vi lättare förtäring i kiosken. 

Söndagen avslutar vi med diplom samt bjuder på lunch till alla våra elever.

FÅ UT DET BÄSTA

Har du egen utrustning är det bra att bekanta sig med den innan. Testa så att pjäxorna känns bra och kolla så att skidorna/snowboarden har lagom längd. 

Har skidorna legat ett tag kanske de behöver en uppfräschning med valla och slipning av kanter. Som med de flesta saker blir det så mycket roligare och enklare med rätt förutsättningar.

TÄNK PÅ

Tänk bara på att (framför allt de små – men gäller också de stora) inte ska åka med för långa skidor. Balansen blir delvis bättre men förmågan att svänga försämras. Och det är ju det vi vill bli bra på! En lagom längd är när skidan når till nästippen. Har du funderingar kring din utrustning; vikt, längd, ålder, kanter, vallning med mera, fråga oss gärna!

 

INGEN TÄVLING

Skidskolan är tänkt att vara en njutbar upplevelse, ett lekfullt lärande. Så prestationskraven lämnar vi hädan, vi ska ha kul och med det kommer lärandet!

ANMÄLAN & BETALNING

Skidskoleeleven är inte anmäld innan vi fått betalningen. Återbetalning minus medlemsavgiften sker om vi måste ställa in av någon orsak tex. väder, corona eller snöbrist. Medlemsavgiften går dock ej att få tillbaka.